archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Το Μπαγκλαντές ζητά 22,4 εκατομμύρια δολάρια μετά την επίθεση πυραύλου σε πλοίο στην Ουκρανία

20 Μαρτίου 2022.

banglarsamriddhipl

Της Γεωργίας Ερμίδη

Η κρατική Bangladesh Shipping Corp ζητά 22,4 εκατομμύρια δολάρια από τον ασφαλιστικό της φορέα για ένα φορτηγό πλοίο που χτυπήθηκε από πύραυλο αρχές Μαρτίου, στην πρώτη απαίτηση θαλάσσιας ασφάλισης από την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Τα ασφάλιστρα έχουν αυξηθεί πάνω από 100 τοις εκατό για ταξίδια στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου.

Μια έκρηξη την νύχτα της 2ης προς την 3η Μαρτίου συγκλόνισε το πλοίο Banglar Samriddhi με σημαία Μπαγκλαντές και σκότωσε ένα μέλος του πληρώματος, τον μηχανικό Hadisur Rahman 27 ετών. Το υπόλοιπο πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους. Το πλοίο είχε 29 μέλη πληρώματος όλοι τους Μπαγκλαντεσιανοί.

Το πλοίο είχε κολλήσει στην Olvia από τις 24 Φεβρουαρίου αφότου η Ουκρανία έκλεισε τα λιμάνια της λόγω του πολέμου με την Ρωσία.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι στόχευσε τις λιμενικές εγκαταστάσεις για πυραυλικό χτύπημα ενώ η Ρωσία αρνείται ότι στόχευσε εμπορικά πλοία.

Έκτοτε, η πλοιοκτήτρια εταιρεία BSC έχει ξεκινήσει ενα claim με τον ασφαλιστή της μετά την εγκατάλειψη του πλοίου.

Η κάλυψη κινδύνου πολέμου παρασχέθηκε από την Sadharan Bima Corporation που εδρεύει στην Dhaka και αντασφαλίστηκε μέσω του broker της Lloyd's of London, Tysers, δήλωσε πηγή της Sadharan Bima Corporation.

Ευτυχώς δεν υπήρχε φορτίο στο πλοίο όταν έφτασε στο λιμάνι Olvia, σύμφωνα με διεθνή μμε.

Το πλοίο έπρεπε να πάρει πηλό από το λιμάνι πριν ταξιδέψει στην Ιταλία, ένα υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή κεραμικών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BSC, Commodore Suman Mahmud Sabbir, δήλωσε στο Reuters ότι θα χρειαστεί χρόνος για την επεξεργασία της αξίωσης.

«Χωρίς απομάκρυνση του πλοίου εκτός της εμπόλεμης περιοχής, η ασφαλιστική εταιρεία κινδύνου πολέμου δεν μπορεί να στείλει τον επιθεωρητή της για να εκτιμήσει το ύψος των ζημιών. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξουμε τα συμφέροντά μας με βεβαιότητα», είπε ο Sabbir.

Δεδομένης της κατάστασης στο εσωτερικό της Ουκρανίας, αυτό θα μπορούσε να πάρει χρόνο για να διεκπεραιωθεί, ειδικά εάν χρειάζονται περισσότερα ντοκουμέντα για τεκμηρίωση.

 

Η επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην γέφυρα ναυσιπλοΐας του πλοίου

 

Η επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην γέφυρα ναυσιπλοΐας του πλοίου. Το πλοίο Banglar Samriddhi είναι χτισμένο το 2018, είναι πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, που κατασκευάστηκε από την Jiangsu New Yangzi Shipbuilders στο Jingjiang της Κίνας.

Μετά το συμβάν, το πλοίο αφέθηκε στο λιμάνι και τα 28 μέλη του πληρώματος που επέζησαν μεταφέρθηκαν στο Μπαγκλαντές.

Η Bangladesh Shipping Corporation, στην οποία ανήκει το Banglar Samriddhi, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει 22,4 εκατομμύρια δολάρια από τους ασφαλιστές της, την Sadharan Bima Corporation και την Tysers. Η ενέργεια αντιπροσωπεύει την πρώτη απαίτηση ναυτιλιακής ασφάλισης που προκλήθηκε από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

 

 

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

esg24gh20

Αναζήτηση