archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτύπωση

Εφορία: Από κόσκινο όλες οι συναλλαγές των πολιτών– Έλεγχοι σε τραπεζικές καταθέσεις και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

25 Μαρτίου 2024.

trapezaadeΣε απόγνωση έχει οδηγήσει χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες στην Ελλάδα το τσουνάμι των δεσμεύσεων και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί χιλιάδων πολιτών έχουν μπλοκαριστεί από την Εφορία λόγω χρεών που έχει βάλει το Κράτος στους πολίτες όπως π.χ. ενφια, εφορία περιουσιακή, εφκα, φπα κ.τ.λ.

 

Πρόσβαση της Eφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς με την νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ

 

Στο στόχαστρο καταθέσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ρέπος, αμοιβαία κεφάλαια, καθώς και θυρίδες σύμφωνα με την απόφαση Α.1179/2023 του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών η εφορία ηλεκτρονικά θα συσχετίζει το υπόλοιπο και τις τραπεζικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών όλων των φορολογουμένων και θα τις συγκρίνει αυτόματα με τα δηλωθέντα εισοδήματα, στο έντυπο Ε1.

Εάν διαπιστωθούν αποκλίσεις ο πολίτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με φόρους 33% επί των αδικαιολόγητων καταθέσεων, συν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Κανένα απόρρητο στις καταθέσεις των πολιτών – όλα φόρα παρτίδα με εντολή της εφορίας στις τράπεζες.

 

Προσωπικά στοιχεία πολιτών αντλεί πλέον η Εφορία από τις τράπεζες

 

Πρόκειται για το «Σύστημα Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας» το οποίο θα αξιοποιεί αναφέρει η απόφαση τα δεδομένα του Αρχείου Χρηματοπιστωτικών Προϊόντων και Αναλυτικών Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών, έναντι του οποίου δεν θα ισχύει κανένα τραπεζικό και επαγγελματικό απόρρητο.

Τα στοιχεία που αντλούνται από το σύστημα θα συσχετίζονται με τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων και αναλόγως των ευρημάτων θα καλούν για εξηγήσεις και θα επιβάλουν πρόστιμα.

Μέσω του Συστήματος Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας «Bank Account Nexus Crosscheck APPplication» (BANCAPP) θα συλλέγονται και αξιοποιούνται τα δεδομένα του αρχείου χρηματοπιστωτικών προϊόντων και αναλυτικών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, των κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών πληρωμών και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων και αναλυτικών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών των ΑΦΜ για τα οποία έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου στο ΟΠΣ ELENXIS.

Το BANCAPP θα επιταχύνει τη διαδικασία του ελέγχου, προσδιορίζοντας την φορολογητέα ύλη κατ’ έτος, για κάθε ελεγχόμενο ΑΦΜ.

Τα αιτήματα άρσης του απορρήτου αφορούν σε κάθε στοιχείο και πληροφορία για φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που τηρούνται στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 

Ποια προσωπικά στοιχεία πολιτών αντλεί πλέον η Εφορία από τις τράπεζες

 

Το BANCAPP αντλεί από τις τράπεζες και τα λοιπά χρηματοοικονομικά ιδρύματα, στοιχεία που αφορούν:

Καταθετικούς λογαριασμούς πρώτης ζήτησης.

Καταθετικούς λογαριασμούς προθεσμιακούς.

Χορηγητικούς λογαριασμούς.

Επενδυτικούς λογαριασμούς που περιλαμβάνουν παντός τύπου χαρτοφυλάκια επενδυτικών προϊόντων και αξιογράφων, όπως αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα, μετοχές, τραπεζοασφάλιστρα, παράγωγα, Repos κ.λπ.)

Πιστωτικές κάρτες.

Τραπεζικές Θυρίδες.

Λογαριασμούς Πληρωμών.

Προπληρωμένες κάρτες (prepaid).

Ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

 

Πρόσθετοι έλεγχοι σε πολίτες με απόφαση Κ. Χατζηδάκη

 

Φακέλωμα όλων των Ελλήνων που χρωστάνε είτε σε τράπεζες, είτε στην εφορία, είτε στον ΕΦΚΑ είτε σε εταιρείες ενέργειας ή σε όλους τους φορείς μαζί αυτούς θα διενεργεί ειδική υπηρεσία με απόφαση της κυβέρνησης.

Πρόκειται για το Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους, η συγκρότηση του οποίου προβλέπεται στην κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στο άρθρο §50 ο Ν. 5072/2023 που ψηφίστηκε προβλέπει την σύσταση ηλεκτρονικού Μητρώου Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε πρώτη φάση το Μητρώο θα επικοινωνεί και θα αντλεί στοιχεία σε ανωνυμοποιημένη μορφή από το Δημόσιο (Εφορία), τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τις Τράπεζες, το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Σε επόμενη φάση, θα ακολουθήσει η ένταξη πιστωτών του ευρύτερου δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως είναι οι Δήμοι, οι εταιρείες παροχής ενέργειας, ενδεχομένως και ύδρευσης και τηλεφωνίας.

Όλοι οι ανωτέρω φορείς αποκαλούνται πιστωτές και υποχρεούνται εντός έξι (6) μηνών από την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα, να συνδεθούν ηλεκτρονικά με το Μητρώο, ώστε να είναι δυνατή η παροχή των στοιχείων των οφειλετών που τηρούν στα αρχεία τους.

Και θα αναρωτηθεί κανείς; Τι δουλειά έχει η εφορία να εχει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς; Δεν ισχυει το απόρρητο των τραπεζικών λογαριασμών; Το φπα 24% που είναι το υψηλότερο, το ενφια που υποσχεθήκανε να καταργηθεί, οι φόροι που είναι αβάσταχτοι σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τα 2 χρόνια εγκλεισμου των επιχειρήσεων λογω του κορονοιού τα σκέπτεται κανείς πολιτικός; Η επειδη έχουν ψηφίσει για τους εαυτούς τους να παίρνουν οι βουλευτές τον μήνα μισθό περίπου 8.000-9.000 ευρώ χώρια τα προνόμια μπορούν να καταλάβουν κάποιον που εχει μαγαζί η κάποιον που παίρνει μισθό 780 ευρώ η 400 ευρώ; η ποιος θα καταλάβει πως τα βγάζει πέρα ο συνταξιούχος που παίρνει 300 ευρώ σύνταξη. Και εν πάσει περιπτώση δεν μπορούν όλοι να τρέχουν να βρουν φορολογικούς παραδείσους.

 

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

esg24gh20

Αναζήτηση