archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Συνέδριο Δελφοί: Το «στοίχημα» να παραμείνει στην κορυφή ο ελληνικός εμπορικός στόλος

12 Απριλίου 2024.

tsantanisf56H σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία αλλά και οι δυνατότητες αξιοποίησης των ευκαιριών για τον ελληνικό εμπορικό στόλο τον κορυφαίο στον κόσμο τέθηκαν επί τάπητος στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Έμφαση δόθηκε σε ζητήματα εκσυγχρονισμού, συνεργειών, επενδύσεων, καινοτομίας, εκπαίδευσης και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας καθώς και στην εμπέδωση καθαρών όρων σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο κ. Κωστής Φραγκούλης πρόεδρος στο «The International Propeller Club», στο Λιμάνι Πειραιά και Ιδρυτής, πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του «Franman Group» στην Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική ναυτιλία αποτελεί ένα παγκόσμιο success story για περισσότερο από 40 χρόνια. Επισήμανε την ανάγκη προώθησης των Ναυτιλιακών Συνεργατικών Σχηματισμών (Maritime Clusters) στους τομείς των υπηρεσιών και της βιομηχανίας ενώ τόνισε την δυναμική των ναυπηγείων ως μοχλό ανάπτυξης και μεγέθυνσης της ελληνικής ναυτιλίας. «Η ναυτιλία είναι μέρος του DNA, είναι μέρος της κοινωνίας και της οικονομίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος, της «Seanergy Maritime Holdings» στην Ελλάδα επισήμανε ότι σε όλες τις προκλήσεις, είτε είναι κρίσεις, είτε πανδημίες, ακόμα και εμπόλεμες καταστάσεις, η ναυτιλία προσφέρει καλές υπηρεσίες στον κόσμο, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη μεταφορά πρώτων υλών, ενέργειας, αγαθών, έτσι ώστε ο κόσμος να έχει την δυνατότητα να συνεχίσει να κινείται. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενσωμάτωση «επαναστατικών» ιδεών σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού και χρήση των νέων τεχνολογιών.

Ο κ. Γιάννης Κοτζιάς, Πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Ναυλομεσιτών & Ιδρυτικός Συνεργάτης, Xclusiv Shipbrokers, στην Ελλάδα, ανέλυσε την προσφορά της ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία λέγοντας ότι αποτελεί σημαντικό μέρος της ελληνικής ταυτότητας που προσφέρει υπερηφάνεια στην χώρα αλλά και έμπρακτη υποστήριξη. Κάνοντας λόγο για την «ναυτοσύνη» ως βασική αξία των Ελλήνων πρόσθεσε ότι αυτή προσφέρει μία πολύ δυνατή «φωνή» για την Ελλάδα σε επίπεδο lobbying τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσφορά της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας σε επίπεδο υποτροφιών αλλά και σημαντικών φιλανθρωπικών ενεργειών. «Η ναυτιλία είναι προσαρμοστική και ανθεκτική. Ξέρουμε να προσαρμοζόμαστε και να αποφεύγουμε κρίσιμες αναταράξεις ακόμα και σε γεωπολιτικό επίπεδο», τόνισε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον.

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24summer

esg24gh20

Αναζήτηση

captallink9j24