archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΚΟΣΜΟΣ

Εκτύπωση

Ολική έκλειψη Ηλίου: Πού θα γίνει ορατή

08 Απριλίου 2024.

eclipse24Στις 8 Απριλίου 2024, μια ολική έκλειψη Ηλίου θα διασχίσει την Βόρεια Αμερική, περνώντας πάνω από το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Μια ολική έκλειψη Ηλίου συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει ανάμεσα στον Ήλιο και την Γη, εμποδίζοντας εντελώς την όψη του Ήλιου. Ο ουρανός θα σκοτεινιάσει σαν να ξημερώνει ή σούρουπο.

Η μέγιστη διάρκεια της έκλειψης θα είναι σχεδόν 4,30 λεπτά.

Μια ολική ηλιακή έκλειψη συμβαίνει συνήθως περίπου δύο φορές το χρόνο κάπου στον κόσμο. Είναι συνέπεια του γεγονότος ότι το φεγγάρι βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας την Γη. Έτσι, συνήθως δύο φορές τον χρόνο το φεγγάρι έρχεται ακριβώς ανάμεσα στον ήλιο και την Γη αποκλείοντας μέρος ή όλο το φως του.

Η διαδρομή της έκλειψης είναι η εξής: η έκλειψη θα ξεκινήσει από τον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό με τις πρώτες περιοχές του Μεξικού να την παρατηρούν από τις ακτές του Ειρηνικού κατά τις 11:00 το πρωί. Θα περάσει το Μεξικό και στην συνέχεια θα διασχίσει το Τέξας σε μια βορειοανατολική πορεία μέσω κάποιων Πολιτειών προτού κατευθυνθεί πάνω από τον Καναδά και τον Βόρειο Ατλαντικό.

Αυτή την φορά, αυτή η έκλειψη θα περάσει πάνω από μεγάλες πόλεις: Ντάλας, Ιντιανάπολις, Κλίβελαντ, Μπάφαλο, Νέα Υόρκη, Οκλαχομα, Αρκανας, Μισσουρι, Ιλλινοις, Κεντακι, Ιντιάνα, Πενσυλβανια, Βερμοντ, New Hampshire και Maine. Η έκλειψη θα παρατηρηθεί επίσης από κάποιες περιοχές των Tennessee και Michigan. Στον Καναδά το μονοπάτι της έκλειψης εισέρχεται από το νότιο Ontario και συνεχίζει στις περιοχές: Quebec, New Brunswick, Prince Edward Island, and Cape Breton. Το μονοπάτι εξέρχεται από την Αμερικανική Ήπειρο στις ακτές του Ατλαντικού στο Newfoundland του Καναδά, στις 5:16 μ.μ.

Στην Ευρώπη η έκλειψη θα είναι ορατή μερικώς, κατά την δύση του ηλίου σε περιοχές της Ισλανδίας, της Ιρλανδίας, της Βρετανίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Δεν μπορούν όλοι στον κόσμο να δουν την ολική έκλειψη ηλίου. Όταν συμβαίνει, πρέπει να βρίσκεστε σε πολύ συγκεκριμένα μέρη. Στην πραγματικότητα, αν θέλετε να δείτε μια ολική έκλειψη ηλίου, πρέπει να βρίσκεστε σε μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή, γνωστή ως το μονοπάτι της ολικότητας. Ουσιαστικά, αυτό είναι το μέρος όπου η σκιά της σελήνης περνά πάνω από την επιφάνεια της Γης. Έτσι, οι άνθρωποι που θα βρίσκονται μέσα σε αυτό το μονοπάτι ολικότητας θα είναι άνθρωποι σε μέρη του Μεξικού, των ΗΠΑ και νοτιοανατολικά στον Καναδά. Άλλοι άνθρωποι εκτός αυτών των περιοχών μπορεί να δουν μια μερική έκλειψη ηλίου.

Η επόμενη ολική έκλειψη ηλίου, το 2026, θα είναι ορατή στις βόρειες περιοχές της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας και της Ισπανίας.

Ολική έκλειψη Ηλίου ορατή από την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το 2088 ενώ το 2030 θα πραγματοποιηθεί μια δακτυλιοειδής.

 

 

 

 

 

 

 

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

esg24gh20

Αναζήτηση