archonmaritime2 arcadia gac17

latscologo 

NGM Energy: Αγορές πλοίων για τον Μουνδρέα

NGM Energy: Αγορές πλοίων για τον Μουνδρέα

Η NGM Energy του Νίκου Μουνδρέα εξαγόρασε το χωρητικότητας 176,000 dwt πλοίο DS Charme, κατασκευής 2011, στην τιμή των 28 εκατ. δολαρίων απο Γερμανικά συμφέροντα.

More...
Θανάσης Μαρτίνος: εξαγόρασε δύο υπό κατασκευή MR δεξαμενόπλοια

Θανάσης Μαρτίνος: εξαγόρασε δύο υπό κατασκευή MR δεξαμενόπλοια

Η ναυτιλιακή Eastern Mediterranean Maritime του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου εξαγόρασε δύο υπό κατασκευή MR δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 49,800 dwt, έναντι 37,8 εκατ. δολαρίων το καθένα.

More...
Proman Stena Bulk confirm successful launching of first methanol vessel

Proman Stena Bulk confirm successful launching of first methanol vessel

Proman Stena Bulk have successfully completed the launching of the Stena Pro Patria, the first of three 49,900 dwt methanol dual-fuel MR tankers that Proman and Stena Bulk are building together as part of their JV.

More...
Μαρία Αγγελικούση: Συμφωνία για την κατασκευή μέχρι και τεσσάρων LNG carriers

Μαρία Αγγελικούση: Συμφωνία για την κατασκευή μέχρι και τεσσάρων LNG carriers

Η ναυτιλιακή Maran Gas Maritime, θυγατρική του Ομίλου Angelicoussis, υπέγραψε συμφωνία με το ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) της Νότιας Κορέας για την κατασκευή μέχρι και τεσσάρων LNG carriers.

More...
Όμιλος V Group: Δημοσίευση του 1ου Απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το έτος 2020

Όμιλος V Group: Δημοσίευση του 1ου Απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το έτος 2020

Τον 1ο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δημοσίευσε ο Όμιλος Εταιρειών V Group σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI Standards, AA 1000 και SASB, στον οποίο παρουσιάζεται αναλυτικά ο τρόπος που επιδρά θετικά στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον.

More...
Global Ship Lease announces new multi-year charters

Global Ship Lease announces new multi-year charters

Quarterly dividend to increase by 50% to $0.375 per share, more than triple the dividend initially announced in January 2021 Newly signed post-panamax forward charters add EBITDA over five years

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Εκτύπωση

Όμιλος V Group: Δημοσίευση του 1ου Απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το έτος 2020

16 Νοεμβρίου 2021.

byronbasileiadis21Τον 1ο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δημοσίευσε ο Όμιλος Εταιρειών V Group σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI Standards, AA 1000 και SASB, στον οποίο παρουσιάζεται αναλυτικά ο τρόπος που επιδρά θετικά στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον.

Με βασικό γνώμονα τις αξίες της επιχειρηματικής ηθικής, της διαφάνειας και της αξιοπιστίας, στόχος του Απολογισμού είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων μερών, καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, για τις δράσεις και την επίδοση του Ομίλου στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Υπευθυνότητας. Ωστόσο, ο πρώτος αυτός Απολογισμός αποτελεί για τον V Group ένα σημαντικό εργαλείο και βασικό οδηγό προκειμένου o Όμιλος να εξελίσσει και να βελτιώνει συνεχώς τις επιδόσεις του στα σημαντικά ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της στήριξης της κοινωνίας και της υπεύθυνης εταιρικής διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Απολογισμού, ο Όμιλος προχώρησε στην αξιολόγηση και στην ανάλυση των πιο σημαντικών θεμάτων που αφορούν στους άξονες της υπεύθυνης λειτουργίας του. Επιπλέον, με την επιστημονική καθοδήγηση της Grant Thornton πραγματοποίησε αναλυτική καταγραφή και προτεραιοποίηση των σημαντικών αυτών θεμάτων σε σχέση με τους Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ.

Ο Απολογισμός 2020 του V Group εστιάζει σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, κάνοντας αναφορά σε 56 δημοσιοποιήσεις κατά GRI Standards και σε συνολικά 88 ποσοτικούς δείκτες. Επιπλέον, θέτει στόχους συνεχούς βελτίωσης στους άξονες Εταιρικής Υπευθυνότητας που έχει αναγνωρίσει ως σημαντικούς σε σχέση με τις δραστηριότητές του και οι οποίοι αφορούν στην υψηλή ποιότητα και καινοτομία υπηρεσιών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στο ανθρώπινο δυναμικό, στην εταιρική διακυβέρνηση και στην κοινωνική συνεισφορά και ευαισθησία.

Οι ποιοτικές και ποσοτικές πληροφορίες που παρουσιάζονται στον Απολογισμό καλύπτουν το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου για τις εταιρείες Antipollution, VEN Engineering, VEN Energy, Green, καθώς και για το Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη.

Η Έκθεση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα:vgroup.com.gr/wp-content/uploads/2021/10/V-Group-Sustainability-Report-2020.pdf

Προλογίζοντας τον Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, ο Ιδρυτής του και Πρόεδρος, Βύρων Βασιλειάδης, αναφέρει: «Οι επενδύσεις μας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ενσωμάτωση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στις δομές των εργοστασίων μας, η μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος σε συνδυασμό με την αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγουμε, η στρατηγική μας για την πλήρη αξιοποίηση αποβλήτων (zero waste), καθώς και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι ο Όμιλος έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν πρότυπο περιβαλλοντικό και ενεργειακό Όμιλο, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στις εθνικές και διεθνείς εξελίξεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Έχοντας βγει πιο δυνατοί από μια χρονιά κατά την οποία ανατράπηκαν τα πάντα, είμαστε σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση μπορεί να φέρει το ερχόμενο έτος. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας, πάντα με κύριο γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

 

Σχετικά με τον Όμιλο V Group:

 

Ο Όμιλος V Group αποτελεί έναν δυναμικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο Όμιλο Εταιρειών που δραστηριοποιείται επιτυχώς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων, των ευκολιών υποδοχής αποβλήτων λιμένων, της αντιρρύπανσης, της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίοι κυριαρχούν στην εγχώρια και ευρωπαϊκή ατζέντα για την κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία. Ο Όμιλος διαθέτει 5 εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στους περισσότερους μεγάλους κρατικούς και ιδιωτικούς λιμένες και μαρίνες στον Ελληνικό χώρο, και 16 χώρες στην Ευρώπη. Επιπλέον, το Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη στηρίζει το έργο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα που καλλιεργούν τον σεβασμό για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο V Group επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: vgroup.com.gr

vgroupfoto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergybanerblue

antipollution2020

bureauveritas21

 

Ημερολόγιο

«  Δεκέμβριος 2021  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

bannerorion19

hswbanner2022

 wartsila2021

 

dnvglfoto1

tsavlirisbanner21

Αναζήτηση