archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Ολλανδία: Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση λειψυδρίας λόγω ξηρασίας - Η στάθμη στον Ρήνο έχει πέσει σε εξαιρετικά χαμηλό αυτόν τον μήνα

03 Αυγούστου 2022.

hollandrino

Η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα κατάσταση λειψυδρίας μετά από ένα ασυνήθιστα ξηρό καλοκαίρι χωρίς πρόβλεψη βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Με τα δύο τρίτα του ολλανδικού πληθυσμού να ζει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η ξηρασία μπορεί γρήγορα να γίνει ενα οξύ πρόβλημα στην Ολλανδία, οδηγώντας σε λάσπη ποταμών και παρεμπόδιση της υδάτινης κυκλοφορίας.

Ένα επιπλέον πρόβλημα προκύπτει από το 'στέγνωμα' των φραγμάτων πολλά απαιτούν το ίδιο το βάρος του νερού για να παραμείνουν ισχυρά, όπως μεταδίσουν και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Αυτή την στιγμή, φορτηγίδες στον κάτω Ρήνο μια σημαντική διαδρομή για την μεταφορά άνθρακα από την ενδοχώρα του Ρότερνταμ προς τα χαλυβουργία της Γερμανίας και μονάδες παραγωγής ενέργειας λειτουργούν σε λιγότερη από την μισή δυναμικότητά τους.

Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι εξετάζει περαιτέρω μέτρα για την εξοικονόμηση νερού εν μέσω ξηρασίας και οι αρχές έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στην γεωργία και την ναυτιλία. Πολλά μικρά ferries που διασχίζουν ποτάμια έχουν αναγκαστεί να φύγουν εκτός λειτουργίας λόγω των χαμηλών επιπέδων νερού.

Εχει θεσπιστεί απαγόρευση διέλευσης για τμήματα του IJssel. Σε ορισμένα σημεία η οδός έχει γίνει τόσο στενή, ώστε επιτρέπεται μόνο ένα πλοίο την φορά.

Μέρη της Ολλανδίας έχουν ήδη απαγορεύσει στους αγρότες να ψεκάζουν τις καλλιέργειές τους επιφανειακά με νερά, πλήγμα για τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα γεωργικών προϊόντων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ολλανδία είναι η σημαντικότερη εξαγωγική αγορά της Γερμανίας όσον αφορά τα γεωργικά προϊόντα. Άλλες σημαντικές ροές εξαγωγών κατευθύνονται προς το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία κ.α.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας είπε ότι στην παροχή πόσιμου νερού δεν υπάρχει πρόβλημα προς το παρόν, και είπε ότι νέα μέτρα δεν είναι ακόμη απαραίτητα, αλλά θα μπορούσαν να ληφθούν «τις επόμενες εβδομάδες».

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση