archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Η Ελινόιλ μεταβιβάζει το 50% των μετοχών της BlueFuel στην Blue Grid

12 Ιουλίου 2022.

bluegridΗ πρόσφατη αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της Blue Grid, οδήγησε την Ελινόιλ και την Blue Grid στην από κοινού συμφωνία της μεταβίβασης του μεριδίου της Ελινόιλ στην BlueFuel προς την Blue Grid, η οποία πλέον θα κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρίας.

Αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προοπτικές της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου για τις οδικές μεταφορές και με στόχο την δημιουργία σταθμών ανεφοδιασμού υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου (LNG - CNG), οι δύο εταιρίες θα διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας τους σε εμπορικό επίπεδο προκειμένου να παρέχουν στους επαγγελματίες οδηγούς τη δυνατότητα τροφοδοσίας των οχημάτων τους με LNG και CNG σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο εταιρίες προχωράνε το στρατηγικό τους σχέδιο ανάπτυξης με την άμεση κατασκευή σημείων ανεφοδιασμού οχημάτων με LNG και CNG.

 

Σχετικά με την ΕΛΙΝΟΙΛ

 

Η Ελινόιλ ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα, με ένα πανελλαδικό δίκτυο 600 πρατηρίων. Συγχρόνως εδώ και δεκαετίες κατέχει ηγετικό ρόλο στον χώρο του εφοδιασμού των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά. Παράλληλα, δραστηριοποιείται με σημαντικές επενδύσεις σε όλες τις μαρίνες της Ελλάδος στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, αλλά και στην εξυπηρέτηση της ποντοπόρου ναυτιλίας με λιπαντικά. Εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό οικιών και κτηρίων με πετρέλαιο θέρμανσης, διαθέτοντας στόλο ελεγχόμενων βυτιοφόρων για τον σκοπό αυτό. Τα τελευταία χρόνια, η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει αναπτύξει μια πολύ έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, πουλώντας πετρελαιοειδή προϊόντα σε 4 Ηπείρους και σήμερα συγκαταλέγεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της χώρας. Προετοιμάζεται έγκαιρα για τις τεράστιες αλλαγές στον ενεργειακό χώρο, προχωρώντας με πολύ δυναμικά βήματα στην ανάπτυξη πωλήσεων στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

 

Σχετικά με την Blue Grid

 

Η Blue Grid ιδρύθηκε το 2017 και δραστηριοποιείται στην εμπορία LNG και καθαρών καυσίμων στις αγορές της Ελλάδας, της ΝΑ Ευρώπης και της ΝΑ Μεσογείου. Πρόσφατα η Blue Grid ένωσε τις δυνάμεις της με την Molgas Energy Holding, η οποία εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης. Η Blue Grid αποτελεί την πρώτη εταιρία με αποκλειστική στόχευση την τροφοδοσία καθαρών καυσίμων, και στα πλαίσια αυτά έχει ήδη αναπτύξει την πρώτη ολοκληρωμένη εφοδιαστική αλυσίδα LNG στην περιοχή. Προτεραιότητα για την εταιρία αποτελούν ο κλάδος της βιομηχανίας, ο κλάδος της ναυτιλίας και ο κλάδος των μεταφορών.

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση