archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Έντονη αντίδραση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Κάνουν λόγο για ξεπούλημα

09 Ιουλίου 2021.

skaramagas41Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά "Η Τρίαινα"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9-7-2021

Συναδέλφισσες – οι

Με το δελτίο τύπου που εκδώσαμε αμέσως μετά το άνοιγμα των προσφορών για την πώληση του ενεργητικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εκφράσαμε την έντονη αντίθεσή μας στην όλη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης που οδήγησε τελικά στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων. Με το ίδιο δελτίο τύπου ζητήσαμε από τον ειδικό διαχειριστή, τον υπουργό Οικονομικών και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να μην ανακηρύξουν πλειοδότη και να επιλέξουν τις εναλλακτικές νομικές διαδικασίες που προτείναμε.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση στο σύνολό της και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με δημόσιες δηλώσεις όχι μόνο δεν θεωρούν μικρό το τίμημα της πώλησης, αλλά αντίθετα πανηγυρίζουν για την μεγάλη τους “επιτυχία”. Επειδή όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία το τίμημα της πώλησης που είναι 25,2 εκατομμύρια, προσθέτουν αυθαίρετα στο τίμημα αυτό τα 37 εκατομμύρια που δόθηκαν στην ΕΤΑΔ για τα διπλανά οικόπεδα και τη δεξαμενή 5, καθώς και τα 8-10 εκατομμύρια που είναι το κόστος των νομιμοποιήσεων και τελικά ανεβάζουν το τίμημα στα 70 εκατομμύρια!!! Η αλήθεια όμως είναι ότι το Ναυπηγείο ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ για μόλις 25,2 εκατομμύρια.

Με τα δεδομένα αυτά από πλευράς Κυβέρνησης, φαίνεται ότι ο ειδικός διαχειριστής θα ανακηρύξει τον πλειοδότη και θα υποβάλει την σχετική έκθεση στο Πρωτοδικείο για επικύρωση.

Το ΔΣ του Σωματείου και ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι έχουμε πάρει την απόφαση να αγωνιστούμε για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης.

Σαν πρώτο βήμα, το ΔΣ του Σωματείου μας, στην χθεσινή συνεδρίαση του αποφάσισε την προκήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας 09:00 – 13:00 για την Τρίτη 13 Ιουλίου και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών με επιδίωξή μας την άμεση συνάντησή μας με τον Υπουργό, προκειμένου να του θέσουμε τα αιτήματά μας, τα οποία είναι:

1.Να μην ανακηρυχθεί πλειοδότης. Να αποτραπεί το ξεπούλημα των ναυπηγείων.

2.Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η εξέλιξη, να διασφαλιστούν στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας μας.

3.Να διασφαλιστεί η καταβολή του συνόλου των οφειλομένων καθώς και των αποζημιώσεων όλων των συναδέλφων που αποχώρησαν. Να καταβάλει άμεσα το Ελληνικό Δημόσιο τα ποσά που έχει επιβάλει το ICC με απ΄ ευθείας απόδοσή τους στους εργαζόμενους σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας και καταβολή του υπολοίπου στον ειδικό διαχειριστή.

4.Να λήξει επιτέλους το θέμα της ασφαλιστικής μας τακτοποίησης για το 18μηνο της εκ περιτροπής εργασίας.

5.Να ψηφιστεί η τροπολογία για την χρηματοδότηση της συνέχισης λειτουργίας των ναυπηγείων από το Πολεμικό Ναυτικό.

Συναδέλφισσες – οι

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους πρώην συναδέλφους μας συνταξιούχους που αποχώρησαν από το 2012 μέχρι και σήμερα, στην πορεία της Τρίτης 13 Ιουλίου 2021 που θα ξεκινήσει έξω από τα γραφεία του Σωματείου μας (θα υπάρχουν λεωφορεία) στις 09:00 με κατεύθυνση την πλατεία Κλαύθμωνος και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

Να μην λείψει κανένας. Είμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα και η συμμετοχή όλων είναι υποχρέωση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Υ.Γ. Κατά την κινητοποίηση θα τηρηθούν όλα τα Μέτρα Ασφαλείας όπως αυτά προβλέπονται μέσα από τις ΚΥΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β.

 

Ακολουθεί ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά "Η Τρίαινα" της 7-7-2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-7-2021

 

H κοροϊδία με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά συνεχίζεται. Σήμερα 7 Ιουλίου άνοιξαν οι προσφορές των υποτιθέμενων επενδυτών για την εξαγορά του ενεργητικού των Ναυπηγείων. 22.1 εκατομμύρια η μία, 25,2 η άλλη.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ των δύο προσφορών, υποψιάζει, ούτως ή άλλως η προσφερόμενη τιμή είναι απολύτως εξευτελιστική και δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση στην πραγματική αξία του Ναυπηγείου, την οποία ανεξάρτητοι εκτιμητές έχουν προσδιορίσει σε πάνω από 100 εκατομμύρια. Δίνουν 25 εκατομμύρια για το συγκεκριμένο Ναυπηγείο το οποίο είναι σε λειτουργία και το οποίο κατασκευάζει ακόμη και υποβρύχια, ενώ οι ίδιοι προσφέρουν 37 εκατομμύρια για το διπλανό ακίνητο της ΕΤΑΔ, το οποίο είναι μόνο οικόπεδα και μια δεξαμενή.

Οι εργαζόμενοι με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του σωματείου, η οποία εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων, δεν πρόκειται να αποδεχτούν αυτή τη εξέλιξη. Είμαστε από την αρχή αντίθετοι με την διαδικασία της ειδικής διαχείρισης, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας δικαιώνουν.

Καλούμε τον ειδικό διαχειριστή, καλούμε και την κυβέρνηση να μην αποδεχτούν αυτό το ξεπούλημα. Καλούμε το διαχειριστή να μην αναδείξει πλειοδότη.

Νομική διέξοδος υπάρχει. Να συγκληθεί άμεσα η συνέλευση των πιστωτών και να αποφασίσει τη συνέχιση της διαδικασίας της ειδικής διαχείρισης με αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β του Πέμπτου Μέρους του Δευτέρου Βιβλίου του νέου πτωχευτικού κώδικα, σύμφωνα με το άρθρο 265 παρ. 1 εδ γ του Κώδικα αυτού και να απορρίψουν τις «προσφορές».

Σε κάθε περίπτωση οι 750 εργαζόμενοι δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Ναυπηγείο δεν πρόκειται να παραδοθεί σε κανένα επενδυτή για ένα κομμάτι ψωμί. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε τα 200 εκατομμύρια που μας χρωστάει η εταιρεία , από τα οποία πάνω από 30 είναι οι αποζημιώσεις μας, σε κανένα.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να πάρουν ΑΜΕΣΑ θέση. ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΎΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ. Και να δεσμευτούν ότι θα μας εξοφλήσουν όλα τα οφειλόμενα. Ότι θα μας καταβάλουν άμεσα τα ποσά που έχει επιβάλει σε βάρος του δημοσίου το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (ΙCC).

Σε διαφορετική περίπτωση οι αγώνες μας θα πάρουν άλλες διαστάσεις. Και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε…

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β.

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση