archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Το αύριο του ελληνικού ναυτιλιακού cluster και πώς μπορεί να απογειωθεί η ναυτιλία στην Ελλάδα

11 Μαΐου 2021.

forum21panel1Για την σημασία του Εθνικού Ναυτιλιακού Cluster συζήτησαν κατά την διάρκεια του διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Διονύσης Χριστοδουλόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Man Energy Solution LTD, η Ράνια Πατσιοπούλου Marine Global Strategic Accounts and Business Development και ο Κωστής Φραγκούλης CEO Franman και President of The International Propeller Club (Port of Piraeus).

Και οι τρεις ομιλητές συμφώνησαν στην κληρονομιά της ναυτιλίας στην χώρα εδώ και τουλάχιστον 200 χρόνια και η οποία θα πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα.
Από την πλευρά του o κ. Κωστής Φραγκούλης τόνισε πως πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση και προσοχή στο ελληνικό ναυτιλιακό cluster γιατί αυτό όπως είπε είναι βασικός πυλώνας της ναυτιλίας.

Για το ελληνικό ναυτιλιακό cluster είπε πως είναι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά υπάρχουν τομείς που χρήζουν βελτίωσης όπως η δημιουργία μαρίνων, η κατασκευή yachts ακόμα και η ναυπήγηση επιβατικών πλοίων.

Η κ. Ράνια Πατσιόπουλος με την πλευρά της ανέφερε πως οι εταιρείες που βρίσκονται στη χώρα έχουν τη ίδια στρατηγική και την επιρροή που συναντά κάποιος σε μεγάλες εταιρείες του κόσμου.

«Οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να είναι κοντά στις τοπικές αγορές γιατί ακούν τους προβληματισμούς και τις ανάγκες της αγοράς και έτσι μπορούν να βελτιωθούν» τόνισε. Παράλληλα, ανέφερε πως πολλές καινοτόμες ιδέες «γεννήθηκαν» εδώ και ταξίδεψαν παγκόσμια.

Ο κ. Διονύσης Χριστοδουλόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν να ανταγωνιστούν παγκόσμιους κολοσσούς αλλά «στην Ελλάδα οι εταιρείες αυτές δεν είναι πολλές. «Οι ελληνικές εταιρείες που αφήνουν παγκόσμιο αποτύπωμα είναι πολύ λίγες».

«Οι ελληνικές εταιρείες που επενδύουν στο ανθρώπινο παράγοντα, στις συνεργασίες και αυτές που είναι τοπικές – μικρές αλλά δρουν ως παγκόσμιες είναι αδύνατο να αποτύχουν» τόνισε.
Τέλος, ζήτησε επενδύσεις από τις εταιρείες έτσι ώστε να βελτιώσουν τα προϊόντα τους, στήριξη έτσι ώστε να ανταγωνιστούν μεγάλες αγορές αλλά βελτίωση των digital συνθηκών που ευνοούν την εργασία πάνω στην ναυτιλία σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο σε μεγάλες πόλεις.

Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Γιώργος Τεριακίδης, Area Manager, East Mediterannean & Black Sea, Maritime, DNV, Greece.

 

 

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση