archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Έφυγε από την ζωή ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης

10 Απριλίου 2021.

angelicoussis37Έφυγε από την ζωή σήμερα σε ηλικία 73 ετών ο Ελληνας εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης. Ο κ. Αγγελικούσης υπέστη καρδιακή προσβολή το Σάββατο 20 Μαρτίου στο σπίτι του. Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε καταστολή. Τελικά δεν τα κατάφερε.

 

Ανακοίνωση του ANGELISCOUSSIS SHIPPING GROUP LTD σχετικά με την απώλεια του Προέδρου του Ιωάννη Αγγελικούση

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ 1948-2021

 

Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης, η Μαρία Αγγελικούση, κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, Προέδρου του Αngelicoussis Group of Companies, αναγγέλλει τον θάνατο του πατέρα της, νωρίτερα σήμερα, 10 Απριλίου, ο οποίος απεβίωσε ήρεμα στον ύπνο του, περιστοιχιζόμενος από τα μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. Η απώλειά του θα είναι δυσβάσταχτη.

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις 20 Μαρτίου και παρά την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα που του παρείχε το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Η οικογένειά του επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους ιατρούς και τους νοσηλευτές για την υποστήριξη και τη φροντίδα που του παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Το σύνολο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της οικογένειας Αγγελικούση σε όλον τον κόσμο ενημερώθηκαν νωρίτερα σήμερα για τα θλιβερά νέα.

Η οικογένεια παρακαλεί να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της σ’ αυτή τη στιγμή του μεγάλου πένθους.

Η κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, Μαρία, τον διαδέχεται ως Chief Executive Officer του Angelicousis Group of Companies.

angelicoussis36

 

Σύντομο βιογραφικό του Γιάννη Αγγελικούση

 

Ο Γιάννης Αγγελικούσης γεννήθηκε το 1948. Είναι γιος του Αντώνη Αγγελικούση και της Μαρίας Παπαλιού. Ο Γιάννης Αγγελικούσης εισήλθε στην εταιρεία του πατέρα του το 1973. Ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Angelicoussis Shipping Group το 1989 μετά τον θάνατο του πατέρα του Αντώνη Αγγελικούση.

Το 1992 ίδρυσε την Kristen Navigation (μετονομάστηκε σε Maran Tankers Management το 2009), η οποία ανέλαβε το κομμάτι των tankers, ενώ το επόμενο έτος προχώρησε στις πρώτες παραγγελίες 5 πλοίων capesizes, χύδην φορτίου, από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries. Εκείνη την εποχή ήταν τα μεγαλύτερα πλοία του είδους που είχε παραγγείλει ποτέ Έλληνας εφοπλιστής. Το 2000 αποφάσισε να επεκτείνει τον τομέα των tankers, με νέες παραγγελίες πλοίων Aframaxes, Suezmaxes και VLCCs.

Το 2000 η αδελφή του, Άννα, αποχώρησε και ίδρυσε τον δικό της εφοπλιστικό όμιλο (Pantheon Tankers, Alpha Bulkers, Alpha Gas.) ενώ το 2001 ο Γιάννης Αγγελικούσης απέκτησε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας.

Τον Σεπτέμβριο 2003 προχώρησε στην αγορά του πρώτου του πλοίου μεταφοράς LNG, του Maran Gas Asclepius, ιδρύοντας παράλληλα την θυγατρική Maran Gas Maritime που ασχολείται με τον τομέα των υγραεριοφόρων. Το 2005 η Marin Gas προχώρησε και στην πρώτη παραγγελία για πλοίο LPG.

Πλέον, ο όμιλος "Angelicoussis Shipping Group" συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εταιρίες "Maran Dry Management Inc.", "Maran Gas Maritime" και "Maran Tankers Management". Περιλαμβάνει επίσης τις θυγατρικές MARAN SHIP SUPPLIES PTE LTD, FRIENDLY MARITIME SERVICES INC, MARAN ASIA PTE LTD. και MARAN (UK) LIMITED.

angelicoussis38

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης συγκαταλεγόταν στους κορυφαίους του χώρου της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Επί των ημερών του η Angelicoussis Shipping Group έγινε ο ελληνόκτητος όμιλος με τον μεγαλύτερο στόλο σε αριθμό πλοίων και χωρητικότητα. Μέχρι το 2020 ο όμιλος είχε επισήμως 139 πλοία και άλλα 14 πλοία υπό παραγγελία.

Τον Μάρτιο 2015, ο Αγγελικούσης είχε καθαρή αξία 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Bloomberg. Εκτός από την κατοχή του μεγαλύτερου ελληνόκτητου στόλου ο Αγγελικούσης ήλεγχε τον μεγαλύτερο στόλο που φέρει ελληνική σημαία.

Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Αγγελικούση. Η μοναχοκόρη τους, Μαρία Αγγελικούση, σπούδασε ιατρική και εργάζεται για την "Angelicoussis Group" από το 2009 ενώ συμμετέχει στην λήψη όλων των σημαντικών επενδυτικών αποφάσεων και στις καθημερινές εργασίες των τριών εταιρειών διαχείρισης. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και εργάστηκε ως νοσοκομειακή γιατρός στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την είσοδό της στην "Angelicoussis Shipping Group" το 2009.

Ο όμιλος Αγγελικούση (Αngelicoussis Group) είναι o δεύτερος μεγαλύτερος διεθνώς ναυτιλιακός όμιλος. Διαθέτει 141 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 26,7 εκατ. τόνων και αξίας 9,01 δισ. δολαρίων, ενώ είναι σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα 22 πλοίων. Από το σύνολο των πλοίων του ομίλου Αγγελικούση, 57 είναι δεξαμενόπλοια, 49 φορτηγά και 35 LNG. Ο Όμιλος Αγγελικούση δραστηριοποιείται σε ξηρό και υγρό φορτίο, ενώ τα περισσότερα από τα 141 πλοία του, το 90%, πλέουν υπό την ελληνική σημαία.

Tα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του, στους συνεργάτες του και στους ναυτικούς του

www. efoplistesnews.gr

marangaspl1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση