archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Βυθίστηκε πλοίο εν μέσω τυφώνα με 43 ναύτες πλήρωμα και χιλιάδες ζώα στην θάλασσα της Ιαπωνίας

03 Σεπτεμβρίου 2020.

gulflivestockpl1Πλοίο με 43 ναυτικούς και χιλιάδες ζώα βυθίστηκε στην θάλασσα της Ιαπωνίας κατά την διάρκεια του τυφώνα Maysak που πλήττει την περιοχή, σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή.

Μόνο ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες ο Sareno Edvarodo 45 ετών έχει διασωθεί μέχρι στιγμής από τα σκοτεινά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού όπου το πλοίο Gulf Livestock 1 εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια του τυφώνα.

Το cargo ship Gulf Livestock 1 εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς την Τετάρτη όταν βρισκόταν περίπου 185 χιλιόμετρα από δυτικά από το νησί Amami Oshima, περίπου στην μέση της απόστασης μεταξύ της Οκινάουα και του Κιούσου, του νοτιότερου νησιού της Ιαπωνίας.

Ο διασωθείς ναυτικός Sareno Edvarodo βρέθηκε αργά την Τετάρτη και ήταν σε καλή κατάσταση σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

maysak

Ο διασωθείς ανέφερε ότι το πλοίο ανατράπηκε πριν βυθιστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο το πλοίο έχασε την μηχανή του πριν χτυπηθεί από ένα δυνατό κύμα εν μέσω του τυφώνα και ανατραπεί.

Όταν το πλοίο πήρε κλίση το πλήρωμα έλαβε εντολή να φορέσει σωσίβια. Ο Edvarodo είπε στην ακτοφυλακή ότι πήδηξε στο νερό και δεν είδε άλλα μέλη του πληρώματος μέχρι την διάσωση του.

Το πλοίο, 133,6 μέτρων, ήταν επανδρωμένο με 39 Φιλιππινέζους, δύο Νεοζηλανδούς και δύο Αυστραλούς και έπλεε από το Napier της Νέας Ζηλανδίας προς το Τάνγκσαν της Κίνας.

Το πλοίο που έφερε σημαία Παναμά ανήκει στην Gulf Navigation Holding με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αναχώρησε από το Napier της Νέας Ζηλανδίας στις 14 Αυγούστου με φορτίο σχεδόν 6.000 βοοειδή.

Οργάνωση δικαιωμάτων των ζώων από την Νέα Ζηλανδία τονίζει ότι το περιστατικό είναι ενδεικτικό των λόγων που δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η εξαγωγή ζώων.

«Αυτές οι αγελάδες δεν θα έπρεπε να είχαν μπει ποτέ στη θάλασσα. Το χειρότερο είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα όλες τους ήταν έγκυοι» δήλωσε η Marianne Macdonald διαχειρίστρια της εκστρατείας της οργάνωσης δικαιωμάτων των ζώων SAFE NZ.

«Πρόκειται για μια πραγματική κρίση, και οι σκέψεις μα είναι πάνω από όλα στις οικογένειες των 43 μελών του πληρώματος που αγνοούνται μαζί με το πλοίο. Όμως αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένου του γιατί επιβιώνει αυτό το είδος εμπορίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Οι ισχυροί άνεμοι και η καταρρακτώδης βροχή από τον τυφώνα είχαν αρχικά παρεμποδίσει την έρευνα, αλλά ο καιρός έχει βελτιωθεί και η αναζήτηση συνεχίζεται.

gulflivestockfoto1

Η διάσωση από την ιαπωνική ακτοφυλακή 

gulflivestockfoto2

 

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση