archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Άρης Αρβανιτάκης: Ο Φοίνιξ Νηογνώμων συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας με μια Ιστορική διάκριση

12 Φεβρουαρίου 2020.

phoenix312

Την Δευτέρα 3/2/2020 πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, η ετήσια εκδήλωση του Οργανισμού παρουσία φίλων, συνεργατών και διακεκριμένων προσωπικοτήτων και στελεχών του ναυτιλιακού και τουριστικού τομέα.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Αρης Αρβανιτάκης, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ αναφέρθηκε και στον ιδιαίτερο συμβολισμό του νέου έτους καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ιστορική διάκριση του Φοίνικα να αποτελέσει τον πρώτο αμιγώς ελληνικό νηογνώμονα, ο οποίος το 2018 εισήλθε στην κατηγορία High Performance στην αξιολόγηση των Αναγνωρισμένων Οργανισμών από το μνημόνιο των Παρισίων (Paris MoU),ανάμεσα σε άλλους νηογνώμονες μέλη του IACS.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η κυρία Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), πραγματοποιώντας ειδική αναφορά στην ιδιαίτερη σημασία που κατέχει ο θαλάσσιος τουρισμός και το yachting στην χώρα μας υπογραμμίζοντας πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Υπουργείου Τουρισμού, θα ληφθεί ειδική μεριμνά με σκοπό να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν τα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο και πιο συγκεκριμένα το θέμα των μαρινών ανά την Ελλάδα, κάτι που απασχολεί κατά κύριο λόγο όλους τους επαγγελματίες του κλάδου., καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος, δεν νοείται θαλάσσιος τουρισμός χωρίς μαρίνες σε μια χώρα θαλασσινή όπως είναι η Ελλάδα. Κλείνοντας, η κυρία Γκερέκου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της σωστής επιθεώρησης και πιστοποίησης των πλοίων και σκαφών στο σύνολο τους αλλά και ειδικότερα όσων εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια όλων των επιβαινόντων,  αλλά  ιδιαίτερα τόνισε την αναγκαιότητα των πιστοποιήσεων με ακόμα πιο φιλικά κριτήρια για το περιβάλλον ,για την βιώσιμη ανάπτυξη και για την προστασία των θαλασσών της χώρας μας.

Στην συνέχεια της βραδιάς, συνεχάρη τον Οργανισμό για το έργο που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί στην 20ετη πορεία του συνεχίζοντας το αέναο έργο για καθαρές και ασφαλείς θάλασσες.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους η κα Δήμητρα Νάνου Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Νοτίου Τομέα Αθηνών, ο κος Αντώνης Στελλιάτος, πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ (Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού), η κα Δαμίγου Γ.Γ του συλλόγου ΠΕΝΕΤΗΣ (Πανελλήνια Ένωση Ημερόπλοων Σκαφών), o κ. Παππάς, Πρόεδρος του ΣΔΝΜΕ (Συλλόγου Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδος) και ο κ. Γρηγορόπουλος, καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

phoenix32


Η κα Άντζελα Γκερέκου πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Φοίνικα κ. Αρης Αρβανιτάκης και ο κ. Αντώνης Στελλιάτος πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ (Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού)

phoenix34

phoenix38

Απο το σεμινάριο της εταιρείας στον ναυτικό ομιλο την ίδια μέρα

phoenix42

Τζένη Αρβανιτάκη, PHRS Administrative Division Manager Phoenix Register, Jose Demostenes Racine πρεσβεία Παναμά

phoenix37

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση