archonmaritime2 crossworldmarine24f1 gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

WISTA Hellas: Ετήσιο Φόρουμ 2016

30 Δεκεμβρίου 2016.

Η WISTA Hellas, στο Ετήσιο Φόρουμ 2016 φιλοξενησε μία δημόσια συζήτηση αναφορικά με το πώς η ναυτιλία διατηρεί τη δυναμική της σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και ασταθές περιβάλλον.

Η WISTA Hellas, στο καθιερωμένο Ετήσιο Φόρουμ της που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2016 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, προσκάλεσε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης παίκτες ‘κλειδιά’ της Ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς για να συζητήσουν για την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά. Περίπου 300 επαγγελματίες της Ναυτιλιακής Κοινότητας συμμετείχαν στο φετινό Φόρουμ με τίτλο «Η Ναυτιλία διατηρεί τη δυναμική της σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και ασταθές περιβάλλον» οι οποίοι παρακολούθησαν έναν πρόσφορο διάλογο μεταξύ εκπροσώπων από τους σημαντικότερους τομείς της ναυτιλίας, γεγονός που εξασφάλισε την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Ευθύμιος Μητρόπουλος, Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» έκανε εισαγωγικά σχόλια πριν την έναρξη της συζήτησης, την οποία συντόνιζε ο κ. Nigel Lowry, ανταποκριτής της Lloyd’s List στην Ελλάδα. Η φετινή εκδήλωση περιελάμβανε μια εξέχουσα παράταξη ομιλητών και συγκεκριμένα τους (σε αλφαβητική σειρά): Χάρη Βαφειά, Πρόεδρο και CEO της εταιρείας StealthGas Inc., Mariella Bottiglieri-Green, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Giuseppe Bottiglieri Shipping Company S.p.A., Karin Orsel, CEO της MF Shipping Group, Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της WISTA International, Ειρήνη Παναγοπούλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Magna Marine Inc., Νίκυ Α. Παππαδάκη, Πρόεδρο της A.G Pappadakis and Co. Ltd. και Αντιπρόεδρο της INTERCARGO και Άκη Τσιριγάκη, CEO της Nautilus Offshore Services Inc.

forum88

forum89

Πιστός στον τίτλο του Φόρουμ, κάθε ομιλητής παρουσίασε τη δική του οπτική και γνώση και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν αναφορικά με τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία στις μέρες μας. Ως αποτέλεσμα είχαμε μια ανοικτή και εποικοδομητική συζήτηση, η οποία κράτησε το κοινό καθηλωμένο στις θέσεις του μέχρι το πέρας της συζήτησης. Οι ομιλητές μίλησαν για την αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία, τα χαμηλά ναύλα, την εκπαίδευση των ναυτικών, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται σε ορισμένους τομείς, τις νέες τεχνολογίες στα πλοία και τις επενδύσεις σε ένα αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ακούστηκε ένα ευρύ φάσμα απόψεων καθιστώντας τη συζήτηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της WISTA Hellas, κα Αγγελική Χάρτμαν, κατά το εναρκτήριο καλωσόρισμά της, δήλωσε: «Η ελληνική ναυτιλία στέκεται δυνατή, παρά τις όποιες δυσκολίες, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη δύναμη τιμώντας παράλληλα την ιστορία και την παράδοσή της. Διατηρεί σταθερά κυρίαρχο ρόλο στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά».

Κλείνοντας τις εργασίες του φόρουμ, η κα Χάρτμαν ευχαρίστησε, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, όλους τους ομιλητές, τους χορηγούς και το κοινό για την εποικοδομητική και επιτυχημένη εκδήλωση και τους προσκάλεσε όλους στο cocktail που ακολούθησε.

forum90

forum92

forum91

 

crossworldbanner

seanergymaritime1

dominicaconsulate

bvbanner2022

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2024  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

lapwingslogo

esmlogo24

ccslogo

bannerorion19 

hsw24banner1

secblue24

Αναζήτηση