archonmaritime2 arcadia gac17

latscologo 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκτύπωση

Στον Γιώργο Προκοπίου τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έναντι 37,3 εκατ. ευρώ

07 Ιουλίου 2021.

georgeprokopiou21Στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου περνούν τα "Ελληνική Ναυπηγεία ΑΕ" (ΕΝΑΕ) καθώς ανακηρύχθηκε πλειοδότης τόσο στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης όσο και στην ηλεκτρονική δημοπρασία του ακινήτου της ΕΤΑΔ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Το τίμημα για το ακίνητο της ΕΤΑΔ έφτασε τα 37,3 εκατ. ευρώ ενώ περίπου στα 25 εκατ. ευρώ ήταν το τίμημα για τον διαγωνισμό της ΕΝΑΕ.

Και στους δύο διαγωνισμούς συμμετείχε επίσης και ο όμιλος North Star του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου.

Ο Ειδικός Διαχειριστής της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – ΕΝΑΕ) έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα περατώθηκαν με επιτυχία και οι δύο διαγωνισμοί που είχαν προκηρυχθεί για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ειδικότερα, στο διαγωνισμό που αφορά στην πώληση του ναυπηγείου, κατατέθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές από τις εταιρείες Pyletech Shipyards και Forest Grove. H Pyletech Shipyards υπέβαλε δεσμευτική προσφορά ύψους 22,1 εκατομμυρίων Ευρώ και η Forest Grove υπέβαλε δεσμευτική προσφορά ύψους 25,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο διαγωνισμό που αφορά στον κινητό εξοπλισμό της μόνιμης δεξαμενής Νο. 5, κατατέθηκαν πέντε δεσμευτικές προσφορές και πλειοδότησε η εταιρεία Pyletech Shipyards με δεσμευτική προσφορά ύψους 800.000 ευρώ.

Ο ειδικός διαχειριστής θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες κατά το νόμο ενέργειες για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των ως άνω διαγωνισμών από το αρμόδιο δικαστήριο.

Το αποτέλεσμα των ανωτέρω διαγωνιστικών διαδικασιών αποτελεί το επιστέγασμα των διαχρονικών προσπαθειών του Ειδικού Διαχειριστή και της ομάδας εργασίας, οι οποίοι, σε συνεργασία με τις αρμόδιες δημόσιες αρχές και τους εργαζομένους, κατάφεραν να επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα και να θέσουν τις βάσεις για την ουσιαστική εξυγίανση και μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης και κερδοφορίας των ναυπηγείων, προς όφελος της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας και της εθνικής οικονομίας».

Από την πλευρά της, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε αναφέρει ότι είναι επιτυχια προς όφελος τους ελληνικού δημοσίου και τα εξής:

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για το ακίνητο της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τελικό τίμημα στα 37,3 εκ ευρώ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η διαδικασία του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, ιδιοκτησίας της, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην οποία συμμετείχαν οι εταιρείες «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD» και «PYLETECH INDUSTRIES MAE».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και την απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, οριστικός πλειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD», συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, κ. Γεωργίου Προκοπίου, με προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα που ανήλθε στα 37.316.041,88 ευρώ, υψηλότερο κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού των 30,7 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Δ. Βλαστός δήλωσε:

«Σήμερα έχουμε κάθε λόγο ως εταιρεία ακινήτων του δημοσίου να είμαστε περήφανοι, καθώς καταφέραμε με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο να ολοκληρώσουμε την διαδικασία διαγωνισμού για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η άρτια προετοιμασία και υλοποίηση αυτού του διαγωνισμού αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση, την οποία φέραμε εις πέρας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο, λειτουργώντας με γνώμονα το τρίπτυχο της διαφάνειας, της ισότητας και της βιωσιμότητας. Παραμείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, τηρήσαμε στο ακέραιο τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει και με απόλυτο σεβασμό και αξιοπιστία προς τους υποψήφιους επενδυτές καταφέραμε να πετύχουμε ένα υψηλότερο τίμημα από την τιμή εκκίνησης.

Προσδοκούμε ότι η επιτυχία της διαδικασίας αυτής θα αποτελέσει το έναυσμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης τα επόμενα χρόνια που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικά».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της ΕΤΑΔ, η οποία με υψηλό επαγγελματισμό, συνέπεια και αποτελεσματικότητα έφερε εις πέρας με επιτυχία ένα έργο ιδιαίτερα δύσκολο μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ.

Κλείνοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο επενδυτή, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΤΑΔ θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του για την επιτυχή υλοποίηση των επενδυτικών του σχεδίων.

Από την πλευρά του ο Γεώργιος Προκοπίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την άκρως επαγγελματική και συνάμα διαφανή διαδικασία του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ για την πώληση του Σκαραμαγκά».

 

 

 

 

 

crossworldbanner

seanergybanerblue

antipollution2020

bureauveritas21

 

Ημερολόγιο

«  Αύγουστος 2021  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 

bannerorion19

hsw21banner

 wartsila2021

 

dnvglfoto1

Αναζήτηση