bms arcadia gac17
globalseaways17 

Πώληση bulker από την Goulandris Bros

Πώληση bulker από την Goulandris Bros

Στην πώληση ενός πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου προχώρησε η GoulandrisBros. Πρόκειται για το Zagora χωρητικότητας 73.435 dwt και κατασκευής 2001 το οποίο αγοράστηκε από μία

More...
Baltic Exchange applies changes to BDI

Baltic Exchange applies changes to BDI

Following consultation with members, the Baltic Exchange will be implementing previously announced changes to the Baltic Dry Index (BDI).

More...
Β. Βαρδινογιάννης: εξαγορά δεξαμενόπλοιου για την Avin International

Β. Βαρδινογιάννης: εξαγορά δεξαμενόπλοιου για την Avin International

Σε εξαγορά δεξαμενόπλοιου προχώρησε η ναυτιλιακή Avin International συμφερόντων Bαρδή Βαρδινογιάννη.

More...
Evergreen orders eight 11,000 teu containerships

Evergreen orders eight 11,000 teu containerships

Evergreen Marine Corp. (EMC) entered into an agreement with Samsung Heavy Industries (SHI) to order eight 11,000 TEU containerships. The contracts were signed by EMC Chairman Anchor

More...
Παραλαβές νεότευκτων πλοίων από την Thenamaris

Παραλαβές νεότευκτων πλοίων από την Thenamaris

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Thenamaris παρέλαβε τρία νεότευκτα πλοία.

More...
Dryships Inc. announces filing of form F-1 registration statement for planned spin off of its gas carrier business

Dryships Inc. announces filing of form F-1 registration statement for planned spin off of its gas carrier business

DryShips Inc., a diversified owner of ocean going cargo vessels, announced that its wholly owned subsidiary, Gas Ships Limited Inc., (“Gas Ships Limited”) has filed a registration statement

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Εκτύπωση

NanoPhos Marine: Η Νανοτεχνολογία για τα πλοία του Green Award

10 Οκτωβρίου 2017.

nanop1Σε εορταστικό κλίμα έλαβε χώρα η ένταξη της NanoPhos Marine, της ελληνικής εταιρείας υφαλοχρωμάτων και ναυτιλιακών επιστρώσεων που αξιοποιεί τη νανοτεχνολογία για να προάγει την αποδοτικότητα και την περιβαλλοντολογική ασφάλεια, στους Green Award incentive providers.

Η επίσημη τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα. Ο κ. Δημήτριος Ματθαίου, Πρόεδρος του οργανισμού Green Award,απευθύνθηκε στη NanoPhos λέγοντας: “Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ναυτιλίας. Εν γένει, προάγουν την ασφάλεια και την αποδοτικότητα. Η νανοτεχνολογία βοηθά στην επίλυση μακρο-θεμάτων, η δε NanoPhos, αξιοποιώντας την,έχει καινοτομήσει στο χώρο των υφαλοχρωμάτων και των ναυτιλιακών επιχρισμάτων. Η Nanophos Marine αναπτύσσει και παράγει υλικά για την επίλυση κοινών προβλημάτων σε ανώτερο ποιοτικά επίπεδο. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως με την ένταξη τέτοιων εταιρειών στο σχήμα του Green Award.”

Ο Δρ. Ιωάννης Αραμπατζής, ιδρυτής και CEO της NanoPhos – NanoPhos Marine, έλαβε το βραβείο του Green Award και σχολίασε: “Αποτελεί ιδιαίτερή μας τιμή η ένταξη στον οργανισμό Green Award, ως αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας της εταιρείας μας να προάγει με τα προϊόντα της νέες, αποδοτικές, φιλικές προς το περιβάλλον και οικονομικά συμφέρουσες λύσεις στο χώρο της ναυτιλίας. Έχουμε φτάσει ως εδώ με την υποστήριξη και την αναγνώριση του κόσμου της ναυτιλίας και υποσχόμαστε πως θα συνεχίζουμε να αξιοποιούμε τις απεριόριστες δυνατότητες της νανοτεχνολογίας ώστε να προσφέρουμε στη ναυτιλιακή βιομηχανία με πρωτοπόρες ιδέες και προϊόντα”.

Η NanoPhos Marine διαθέτει στη φαρέτρα της μία πλήρη γκάμα από φόρμουλες και  “έξυπνα” προϊόντα βασισμένα στις αρχές της νανοτεχνολογίας, προκειμένου να ενισχύσει τη λειτουργικότητα και να προάγει την ενεργειακή απόδοση των ποντοπόρων πλοίων. Η απόφαση για την ένταξη στο Green Award ήταν μία φυσική εξέλιξη.

Ο οργανισμός Green Award πιστοποιεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια πλοία και εταιρείες που ξεπερνούν τις καθιερωμένες απαιτούμενες αξίες και τους κανονισμούς. Το πιστοποιητικό του Green Award αποτελεί σημείο ποιότητας, ενδεικτικό της εξαιρετικής διαχείρισης, της άριστης περιβαλλοντολογικής απόδοσης και των υψηλών προτύπων ασφαλείας του κατόχου.

Η NanoPhos Marine δεσμεύτηκε στην προώθηση των ανωτέρω αξιών και θα ανταμοίβει τα πιστοποιημένα πλοία με 8% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα και μία επιπλέον έκπτωση 10% σε επιλεγμένα προϊόντα, ώστε αυτή η συνεργασία να είναι ωφέλιμη για την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας και της περιβαλλοντικής απόδοσης των πλοίων.

nanop3

nanop5

 

Σχετικά με τον Green Award

 

Ο Οργανισμός Green Award ιδρύθηκε το 1994. Πρόκειται για ένα διεθνή, ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό διασφάλισης ποιότητας, ο οποίος δρα πιστοποιώντας πλοία ή διαχειριστές πλοίων, που ξεπερνούν τα καθιερωμένα πρότυπα σχετικά με την ασφάλεια, την ποιότητα και την περιβαλλοντολογική απόδοση. Ο οργανισμός είναι ανοιχτός σε ποντοπόρα πλοία μεταφοράς χημικών προίόντων (chemical tankers) και πετρελαιοειδών (oil tankers), χύδιν φορτίου (bulk carriers), υγραερίου (LNG), φυσικού αερίου (LPG), εμπορευματοκιβωτίων (containers), καθώς και σε φορτηγίδες.

Η αξία του Green Award είναι πως καλύπτει μία ευρεία γκάμα θεμάτων που σχετίζονται με την ποιότητα και το περιβάλλον. Ο Green Award φέρνει κοντά πλοία υψηλής ποιότητας, παρόχους ναυτιλιακών υπηρεσιών και λιμένες, που επιθυμούν να βελτιώσουν την ασφάλεια, να προσελκύουν ποιοτικά πλοία και να περιορίζουν τους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Ουσιαστικά, ο Green Award δρα ως μία πλατφόρμα για την προώθηση της συνεργασίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Οι Green Award incentive providers (λιμένες και πάροχοι ναυτιλιακών προϊόντων/ υπηρεσιών) εξασφαλίζουν στα πλοία τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφαλείας, για τα οποία έχουν λάβει την πιστοποίηση του Green Award, με διάφορα οφέλη, όπως εκπτώσεις σε λιμενικά τέλη, προϊόντα και υπηρεσίες.

Με τη συμμετοχή πάνω από 100 incentive providers σε Β. και Ν. Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, Αυστραλία και Ασία, ο Green Award παρακινεί τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων να επενδύουν σε συνεχείς βελτιώσεις σε στεριά και θάλασσα, και δρα έτσι όχι μόνο ως ένας αξιόπιστος “δείκτης” για τα υψηλά πρότυπα του πλοίου, αλλά και ως “εργαλείο” συντονισμένης κοινωνικής ευθύνης και περιορισμού κινδύνων για τις πλοιοκτήτριες εταιρείες και τους λιμένες.

 

About NanoPhos / NanoPhos Marine

 

Η αμιγώς ελληνική εταιρεία «έξυπνων υλικών» NanoPhos, μετά από την μεγάλη της διεθνή επιτυχία στο τομέα των των βιομηχανικών και κατασκευαστικών υλικών προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, για να λανσάρει προϊόντα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η NanoPhos ιδρύθηκε το 2005 με όραμα να μεταφέρει την καινοτομία από το εργαστήριο στην καθημερινότητα, αξιοποιώντας τη δύναμη της νανοτεχνολογίας. Τα προϊόντα της NanoPhos είναι αποτέλεσμα μελέτης Ελλήνων ερευνητών, παράγονται στην Ελλάδα και εξάγονται σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Το 2008 η NanoPhos διακρίθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς για την καινοτομία της και έλαβε το 1ο βραβείο καινοτομίας και βιωσιμότητας στη Διεθνή Έκθεση 100% Detail στο Λονδίνο.

Με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των νανοσωματιδίων για τον τελικό χρήστη, η NanoPhos παρέχει υψηλής ποιότητας, αξιόπιστα και φιλικά προς το περιβάλλον χημικά προϊόντα για την απώθηση του νερού, τον καθαρισμό και την προστασία επιφανειών όπως πλακάκια, τοίχοι, μέταλλα και τσιμέντο, με σκοπό την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης κτηρίων, κατασκευαστικών έργων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και πλοίων. Τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται για την ευρεσιτεχνία τους, τα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας υλικά τους, τα οποία και είναι πιστοποιημένα από Διεθνείς Οργανισμούς.

Το 2014, μετά από μία επιτυχή πορεία σχεδόν δεκαετίας, η NanoPhos αποφάσισε να μεταφέρει όλη την εμπειρία από την αγορά των κατασκευών στην αγορά των ναυτιλιακών χρωμάτων και επιστρώσεων. Η NanoPhos Marine δημιουργήθηκε προκειμένου να μεταφέρει καινοτόμες λύσεις και στο χώρο της ναυτιλίας, για συνηθισμένα προβλήματα όπως η ανάπτυξη της ρύπανσης, η διάβρωση λόγω του θαλασσινού νερού, η θερμότητα λόγω της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας και η συσσώρευση των αλάτων. Αντιρρυπαντικά υφαλοχρώματα χωρίς βιοκτόνα οξειδίου του μετάλλου, θερμομονωτικά χρώματα και αυτοκαθαριζόμενες επιστρώσεις, είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που ανταποκρίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στις απαιτήσεις τόσο της παράκτιας, όσο και της ποντοπόρου ναυτιλίας.

 

 

crossworldbanner

seanergybanerblue

antipollution

absbanner17

bv18

liberianbanner

panamanian

rstechnical

Ημερολόγιο

«  Φεβρουάριος 2018  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

wartsila

hellenicsw18

posidonia18

Αναζήτηση